25 januari 2010

Kall skaldjurspaj

Pajskal
150 g margarin
3,75 dl vetemjöl
1,5 dl riven ost
3 msk vatten

Fyllning
5 dl lätt cremé fraiche
1 kg räkor med skal
100 g crabsticks
100 g stenbitsrom
1 stor rödlök
1 krm peppar
2 knippe dill
1 citron

Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en slät deg.
Tryck ut degen i åtta portions pajformar (eller en stor).
Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter tills degen blivit gyllenbrun. Låt pajskalen kallna.
Skär crabsticksen och räkorna i mindre bitar. Finhacka lök och dill. (Spara några räkor och lite dill till garnering).
Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen, utom citronen.
Fördela fyllningen i pajskalen.
Garnera med räkor, citronskiva och dill.

Detta är en riktigt smaskig paj som kanske egentligen passar bäst som förrätt om man gör den i små formar men den är kalsgod med lite sallad och bröd till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar