23 april 2010

Rosendahls morotskaka


Vaknade upp rill ett ihållande regn och hagel oväder. Så jag passade på att baka denna goda kaka från rosendahls trädgårdscafé.

3 ägg
3½ dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
½tsk salt
½tsk riven muskotnöt
2½ dl raps- solrosolja
4 dl rivna morötter
1 dl grovthackade valnötter

Glasyr:
150 g smält smör
200g philadelhiaost
3 dl florsocker
1 citron, pressad juice och rivet skal
2 tsk vaniljsocker

vispa ägg och socker pösigt. blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och rivna morötter i smeten. Tillsätt nötterna.
Häll i en form ca 26 cm i diameter och grädda i mitten av ugnen ca 40 min.

När kakan kallnat är det dags att lägga på glasyren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar