04 november 2009

Kycklinggryta

För ett tag sedan skrev jag om att vi hade infört en ny regel om att testa nya rätter. Lägger här ut receptet på förra veckans nya rätt. Kycklinggryta åt det indiska hållet. Den överträffade verkligen förväntningarna och var mycket populär här hemma. Denna rätt kommer att få stanna på vår repertoar.

4-6 kycklingfilér
1 burk kokosmjölk
1-2 skalade äpplen i tärningar
2 gula lökar hackade
3-4 vitlöksklyftor
ca 4 msk olja
1-2 msk curry
1 tsk malen ingefära
1 msk garam masala (Indisk kryddblandning)
1-2 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt
1 hönsbuljongtärning
3-4 msk mango chutney

Skär kycklingen i mindre bitar och bryn hastigt, lägg åt sidan och fräs lök och äpple tillsammans med vitlök i olja.
Häll i alltsammans i en gryta och häll över alla kryddor.
Tillsätt buljongtärningen, mango chutney och kokosmjölken. Koka sakta under lock i ca 20 min,

Servera med ris och små skålar med tilllbehör av ex, banan, annanas och cashew nötter.

2 kommentarer:

  1. Hej Petra!
    Kom in på din blogg av en slump :)
    Skickar ett enkelt och supergott recept!

    Herrgårdskycklinggratäng

    ca 6 kyckling filéer. (Filea dom på mitten om dom är tjocka)
    50g rökt skinka eller 1 pkt bacon

    såsen:
    6 dl crème fraiche
    2 msk hackad persilja
    1 tsk dijonsenap
    3 dl riven ost
    1 hönsbuljong tärning (går lika bra med grönsaksbuljong)
    svartpeppar

    * Lägg dom tinade kycklingfiléerna i en ungnsäker form, salta och peppra med lite vitpeppar.
    * Klipp över bacon eller rökt skinka.
    * Blanda crème fraiche, ost, persilja, senap och smula i hönsbuljongtärning och svartpeppar i en kastrull. Låt såsen koka upp tills osten har smält.
    * Häll över såsen över kycklingen.
    * In i mitten av ugnen ca 35min. 225 C
    (lägg över alluminiumfolie dom sista min om det bränner)

    Servera med pressad potatis eller coscos och en god grönsallad.

    MVH Annelie Ek

    SvaraRadera
  2. Hej! och Tack så mycket! Låter jättegott, måste testa detta :)

    SvaraRadera